Voor de leerling
Ik ontdek de zon als warmtebron. Hoe werken dag en nacht, de seizoenen. Waarom hebben planten, dieren en mensen zonlicht nodig? Hoe geeft de zon ons energie? Ik maak een zonnewijzer. De zon is ook gevaarlijk.
Ik leer over verschillende gezinsvormen. Hoe leven andere gezinnen? Hoe was het leven vroeger en nu? Ik maak mijn stamboom. Ik leer meer over migratie, diversiteit en leven met beperkingen.
Ik leer meer over de windstreken. Wat zijn provincies en gemeenschappen? Ik leer de weg uitleggen. Hoe zag een school er vroeger uit? Ik interview een buurtbewoner. Wat leeft er rondom mijn school?
Wat doen we eigenlijk met ons afval? Afval verdwijnt niet vanzelf. Hoe verwerken we afval? Waarom moet ik afval sorteren? Wat is recycleren? Hoe vermijd ik afval? Wat is milieuvervuiling. Ik leer over bedreigde diersoorten.
Welke vrijetijdsbestedingen zijn er? Ik leer meer over de lichamelijke ontwikkeling. Wat is gezonde voeding? Hoe werken energiebronnen? Wat is reclame? Hoe ga ik om met winnen en verliezen. Ik leer over sport en handicaps, ...
Ik leer meer over de aarde. Waarom is grond belangrijk? Waarom hebben planten grond nodig om te groeien? Wat zit in en onder de grond? Hoe leven dieren in en onder de grond? Waarom hebben landen rijke en arme grond?
Wat zijn uitvindingen? Ik leer voorwerpen ordenen, herkennen en beoordelen. Welke uitvindingen hebben de wereld veranderd? Ik ontwerp zelf een uitvinding. Ik vorm een eigen mening over een ontwerp en leer evalueren.
Wat vind ik waardevol? Wat is waardevol binnen een groep of vereniging? Maakt geld gelukkig? De verdeling van rijkdom, ik leer meer over ziekte en gezondheid, handicaps, zorg dragen voor mekaar, gepast en ongepast gedrag ...
Cursorische lesjes van moeilijkere concepten zoals: geschiedenislessen, gas-vloeibaar-vast, de maan draait, evolutie van betaalmiddelen. Activerende werkvormen worden maximaal ingezet.
Benieuwd naar het materiaal van Op verkenning? Vraag dan de zichtzending aan voor je school en/of leerjaar.
Vraag een persoonlijke introductie van Op verkenning op school via één van onze educatief adviseurs.
Ga aan de slag met de Op verkenning thema's.
Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken